Erdek`te GMKA'nın seminerleri başladı

Erdek`te GMKA

Güney Marmara Kalkınma Ajansı bu yıl 11.000.000 TL. lik destek verecek.




Kısa adı GMKA olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Proje Döngüsü Eğitim” seminerleri Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda başladı.

Erdek'teki proje kapasitesini artırmaya yönelik olarak yapılan eğitim seminerlerinin ilk günü ilgi görürken, katılımcılar da öğretmenlerin ve belediye personelinin çokluğu dikkat çekti.

GMKA uzmanlarından Duygu Topçu ile Şuayip Ünal'ın sunum ve bilgilendirme yaptığı seminerde İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” tanıtılırken, 2001 yılı proje Teklif çağrısının son başvuru tarihi 27 Ocak 2012 tarihi olarak açıklandı.

Projelerin öncelik sırasına alınarak desteklendiği ve maddi desteklerin öncelik özelliklerine göre belirlendiği açıklanırken hibelerin 75.000 ile 450.000 TL. arasında değişebildiği vurgulandı. Un fabrikalarının ve madenlerin desteklemelerden muaf tutulduğunu açıklayan uzmanlar, başvurularda projelerin 3 dosya halinde sunulmasının ve son başvuru tarihinden en az bir hafta önce başvuruda bulunulmasının önemine dikkat çektiler.

Sosyal projelerin 40.000 ila 200.000 bin TL. arasında desteklenebildiğini kaydeden uzmanlar, tüm projelerin bağımsız kişilerce değerlendirmeye tabi tutulduğunu, bu bağımsız değerlendiricilerin 100 üzerinde verdikleri puanlara göre de hangi projenin öncelikli ve daha önemli olduğunun belirlendiği uzmanlarca açıklanırken, kabul gören projelerin ilgililerce sürekli denetlendiği ve kontrol edildiği vurgulandı.

Bu yıl projeler için GMKA olarak 11.000.000 TL.lik bir kaynak ayrıldığına vurgu yapan uzmanlar; sosyal projelerin, ticari projelerden daha fazla olduğunu gözlediklerinin altını da çizdiler.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı